Actualidad
Golf Costa Daurada

Noticias de Golf Costa Daurada

Golf Costa Daurada substituirà l’herba dels camps de golf i pitch & putt 

És un projecte a favor de la sostenibilitat, estalvi d’aigua i millora de l’experiència de joc.

Golf Costa Daurada ha presentat un ambiciós projecte de modernització dels camps de golf i pitch & putt, amb la vista posada en la sostenibilitat de les instal·lacions i en l’òptima gestió dels recursos.

En aquest sentit, durant els propers 12 mesos s’invertiran fins a 900.000 euros en la substitució de l’actual capa d’herba per la varietat anomenada bermuda, reconeguda internacionalment per la seva alta qualitat, resistència i estalvi d’aigua en el seu manteniment. De fet, el Club estima que la reducció en el consum als camps pot ser de fins a un 30 per cent.

Cal dir que abans de prendre aquesta decisió es van realitzar, durant el passat any, exhaustius tests sobre el terreny, coordinats per professionals en aquesta matèria, que han demostrat que la bermuda, a més, és ideal per a les característiques del clima mediterrani de Tarragona, en consumir menys aigua, resistir millor les altes temperatures de l’estiu i no requerir un alt manteniment a l’hivern.

L’adopció d’aquesta herba es traduirà, també, en un salt qualitatiu en la millora de l’experiència de joc als carrers i roughs, ja que el jugador gaudirà d’una capa d’herba més densa i agradable, que li conferirà al camp un aspecte més homogeni, uniforme i més cuidat. Unes sensacions que aniran acompanyades d’una presentació immillorable.

La cura pel medi ambient i, sobretot, l’ús responsable de l’aigua ha estat sempre una constant al Golf Costa Daurada.

Actualment, amb la depuradora que recupera totes les aigües brutes del DiR Golf Costa Daurada ja es poden atendre un 10 per cent de les necessitats de reg dels camps.

Fa uns dies s’anunciava la finalització de les obres de reparació del llac del forat 18, que acull 20.000 metres cúbics d’aigua per regar. Aquesta inversió també s’ha enfocat en la línia de fer del Club una instal·lació modèlica i referent en sostenibilitat.

De la mateixa manera, el projecte de l’àrea residencial s’ha dissenyat seguint uns exigents estàndards mediambientals i de respecte envers l’entorn natural, que es traduiran en un estalvi de fins al 60 per cent en el consum d’aigua, la qual cosa, unida al canvi de l’herba a la modalitat bermuda i l’ús de la depuradora del gimnàs li permetrà al Golf Costa Daurada atendre el cent per cent de les seves necessitats amb aigua reciclada.