Actualidad
Golf Costa Daurada

Noticias de Golf Costa Daurada

Jornades Esportives per a persones amb Discapacitat

El Golf Costa Daurada col·labora un any més amb les Jornades Esportives per a persones amb Discapacitat

L’entitat tarragonina va oferir un bateig de golf als participants de la 23a edició d’aquesta iniciativa inclusiva, organitzada pel Consell Esportiu del Tarragonès
El passat 24 d’abril, una cinquantena d’alumnes pertanyents a Fundació Onada Tarragona, Fundació Onada Torredembarra, Aprodisca Montblanc, Fundació Ginac Valls, Fundació Santa Teresa – Ventall, Taller Baix Camp i Taller Solc, junt amb els seus educadors i diversos representants, tècnics i voluntaris del Consell Esportiu del Tarragonès, van desplaçar-se fins a les instal·lacions de Golf Costa Daurada Tarragona Sports Center, que els va rebre com a entitat col·laboradora de les XXIII Jornades Esportives per a persones amb Discapacitat, que organitza el propi Consell Esportiu del Tarragonès.

D’aquesta manera, el Golf Costa Daurada Tarragona Sports Center manté viu i ferm el seu compromís amb l’entitat esportiva supramunicipal i, molt especialment, amb el col·lectiu de persones amb capacitats diferents. Fruit d’aquest compromís, un any més va organitzar gratuïtament una jornada d’iniciació al golf, on a més del vessant purament esportiu, van tenir-hi gran importància aspectes com la convivència i el contacte amb l’entorn natural en el qual s’ubica el Golf Costa Daurada Tarragona Sports Center.
En l’àmbit esportiu, l’activitat va comptar amb la direcció tècnica de MilaGolf, que va aportar l’expertesa dels mestres Milagros Ingaramo i Ruben Contreras. Gràcies als seus coneixements i explicacions, la cinquantena de participants en aquest bateig de golf van gaudir de diversos jocs a través dels quals van realitzar llançaments a diferents zones de pràctiques del camp d’entrenament, tant amb material convencional com alternatiu.
La jornada realitzada a les instal·lacions de Golf Costa Daurada Tarragona Sports Center va finalitzar amb una fotografia de família de tots els participants en aquesta sessió introductòria de golf adaptat, que s’emmarca en la 23a edició de les Jornades Esportives per a persones amb discapacitat. Aquesta és una iniciativa sorgida l’any 1997, per donar resposta a la demanda d’activitats lúdiques i esportives per a persones amb discapacitat intel·lectual en el període d’estiu. Al llarg dels anys, el període s’ha anat ampliant fins a tenir activitats durant gairebé tot l’any i també, aquesta dinàmica, ha propiciat la creació d’altres programes complementaris, amb un tractament més específic, com són les Jornades d’Expressió Corporal o la Lliga Intercentres.
Actualment, aquestes jornades han adquirit una gran rellevància en diferents sectors esportius i socials del nostre entorn i, s’ha convertit en un referent d’integració i normalització, gràcies als esforços de moltes persones, centres escolars i entitats provinents dels diferents àmbits que fan possible el bon desenvolupament de les activitats.

En aquesta 23a edició, d’igual manera com en les darreres celebrades, les Jornades Esportives per a persones amb Discapacitat comptem també amb la participació dels últims cursos de les escoles d’educació especial de la comarca, amb l’objectiu de potenciar la transició a la vida adulta amb activitats atractives, les quals afavoreixen la integració i socialització amb altres persones i/o col·lectius de característiques similars, així com també els permet gaudir de tots els beneficis que comporten unes jornades d’aquest tipus.