Actualidad
Golf Costa Daurada

Noticias de Golf Costa Daurada

L’anticipació en les inversions i accions a favors de la sostenibilitat garanteixen l’experiència de joc al Golf Costa Daurada 

Tarragona entra en estat d’alerta per sequera

T’informem que Tarragona ha entrat en estat d’alerta per sequera hidrològica, per la qual cosa s’han establert tot un seguit de mesures relacionades amb l’ús i estalvi d’aigua, tant a nivell públic com privat.

Pel que fa al Golf Costa Daurada, la notícia arriba després de que el Club hagi executat en els darrers mesos i anys un important paquet d’inversions per fer front, precisament, al nou escenari provocat pel canvi climàtic.

Conscients d’aquesta realitat, s’està portant a termeun projecte, valorat en 900.000 euros i amb un termini d’execució de 12 mesos, de canvi d’herba dels camps de golf i pitch & putt per la varietat bermuda, més adaptada al clima mediterrani de Tarragona i que ens permetrà estalviar un 30 per cent en el consum d’aigua, alhora que es gaudirà d’una experiència de joc més satisfactòria.

Aquest mateix any han finalitzat les obres de remodelació i optimització del llac del 18, per al reg dels camps. Mentre que ja és una realitat que amb el reciclatge de les aigües brutes del gimnàs s’atén el 10 per cent de les necessitats d’aigua als camps.

El futur més immediat passa per tenir garantit tot el reg amb aigua regenerada gràcies al projecte residencial.

Les accions a favor de la sostenibilitat al Golf Costa Daurada ja van començar l’any 2019 amb l’elaboració d’un ambiciós Pla Estratègic que incideix en la metodologia del reg i manteniment dels camps, un cop comprovat el gradual ascens de les temperatures, disminució de les precipitacions i augment dels episodis de fortes tempestes.

Haver entrat en estat d’alerta per sequera ens suposarà ara reduir en un 30 per cent el consum d’aigua per reg. Una mesura que, gràcies a la anticipació de les accions i inversions dutes a terme en els darrers quatre anys, el compromís amb el medi ambient i al fet de tenir ja calculades les zones on hem de limitar el consum,permetrà que els socis i visitants segueixen gaudint de la pràctica esportiva del golf en un entorn únic i privilegiat.

Des del Golf Costa Daurada volem recalcar que la reducció en el reg s’aplicarà en aquelles zones menys sensibles al joc. Així mateix, volem aprofitar per agrair a tots els qui ens fan confiança escollint-nos per practicar el seu esport preferit, la seva comprensió i respecte.